Friday, 5 December 2014

when the trustness getting worst.... y...

tak thu lah.. chiola rasa semakin hari semakin dipandang rendah dan semakin dianggap yang chiola ni lemah atau mungkin bodoh.. i dont know... chiola sedih sgt ... bnda ni mcm mguris hati.. xtaw lah mgkin sbb ketidakpekaan dya atau sebaliknya... secara jujur.. chiola lgi rasa dipercayai bila dgn kawan2.. sbb drg tahu ability chi ola macmana..and tak pernah underistimate me huhu... serius rasa rendah sgt skng ni... mcm chiola bru je lahir kat bumi.. mmg org tnjukkan manja.. tpi manja tkkan bleh mnyukat sejauh mana ability seseorang....







Wednesday, 19 November 2014

PAGi bersama dengan HOUSEMate yang TERUk

hahhaa... nampak jahat sikit kan entry kali ni.. bukan apa ea... dengar sini penduduk bumi... Ada mulut busuk kat rumah aku ni.. hahaha... wahwah.. nama je student bnchlor tapi.. hahhaha.. cara bercakap.. kecian... pity gila.. mcm tkde blajar tntang komunikasi... whaatttt??? hahahah.... ok mcm ni crita dya.. chiola ni tgh baring2 kat cni.... then tetiba dya kata. korang i nak tnya sesuatu... kalau lah ada org yg suka ambik brng tnpa kebenaran.. mcmna ea... CHOPPPPPP.... hahahaha... pasal AYAM ko tu... hari tu kak ina tnya kat budak rumah ni.. ayam siapa kat dlam peti ais.. then aku ckp tk thu.. sbb aku mmng slalu lupa apa bnda yg aku slalu beli... that it... then , aku blik umah je.. kak ina ckp lah... lala.. itu ayam lala lah.. tkde siapa punya tu.. DANGGGGGG!!!!! so salah aku ke if aku buka.. tpi bila aku bukak.. bru pulak ada manusia nk bersuara.. OPPPSSSS... sowiii tk sngaja.. hahahhaa.... alahhh cik kak... mgamuk kata mnda tu mahal... aku bg ko bnda tu smpai 3 ko nak???? hahahhaa....  nnti chiola hntr gmbr k. tpi yg satu g lala pelik... sesuka ati perli kata chiola guna barang mandi budak bilik ni.. XCUSEMEEEE aku blik umah pun tak.. belambak lah semua barang mandi aku.. kat semua rumah kot... so.... buat apa aku brg mandi ko.. PHUIII......  kecian nye aku dengan BEBUDAK ni... Dah terang2 aku bukan kat cni.. hahha.... well u know what.. u should talk to me first.. not MEMALUKAN ME dpan org lain.. padahal bnda tu bukan aku buat.. aku marah taw tak.... hahahahah

first day Hubby Holiday

ari ni my hby went to krabi thai... kbtulan pulak.. bnyak bnda berlaku yg tak boleh share dgn dya... mula2 bnda yg buat aku nervous pgi tdi... aku bawak kreta for the first time at semenanjung malaysia. nervous but thank to ad sbb bg kprcayaan n tak merungut pun masa aku bawak kreta.. second.. aku smpat g jawab test pgi tdi.. siap tukar2 jawapan lagi..  third.. aku siap mengadu kat kak fika.. mcmna nak buat rayuan.. aku cuma ada rm500 je.. nk buat mcmna.. :(  then blik umah tu.. kira nak rehat...aku tido lah.. nk tggu petang ada kelas.. ttba intan call lak kul 12 lebih.. suh bgun .. ada test.. ingt test lisan ke apa.. upanya test fizikal.. seupa aku tak leh buat jugak.. dah tau aku sakit.. bleh gak buat lupa lak.. penat je aku dtg.. aku try jugak.. tpi smpai satu tahap aku cemas coz aku tk dpt control my heart rate.. damn.. trus berenti... blik umah.. smpai umah... aku tolong lak ftma potong rmbut... then MALAM NI BUAT AKU NAK NANGIS.. AKU KNA MARAH DGN AKAK AKU.. dya kata aku tk bayar yuran lepas. dya tak pcya.. blame sbb aku tk simpan duit. mslah nya mana smpai kalau nak smpai rm 3k. ntah lah.. aku tahan je lah... da lah smbil usha2 fb hby... hurm.... rindu... risau,,,, jeles if ada yg dkt dgn dya....

Monday, 1 September 2014